Orbán Viktor: Az Európai Unió jelenlegi vezetésének el kell mennie, és új vezetőkre van szükségünk!

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök a közösségi oldalára feltöltött egy rövid videót az Európai Parlamentben elmondott keddi nyilvános beszélgetésből, amelyen elmondta a jelenlévőknek, hogy jelenleg az Európai Unióban olyan vezetőink vannak, akik néhány saját maguk által kiválasztott nagy projekttel, mint például a zöldátmenet, az RFF-politika, a migráció, a háborúval és a szankciókkal mind megbuktak.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnökkel és Fabrice Leggerivel, az EU határvédelmi ügynöksége, a Frontex korábbi vezetőjével, a francia jobboldali Nemzeti Tömörülés (RN) párt listavezetőjével az Európai Parlamentben tartott kedden egy nyilvános beszélgetést.

A miniszterelnök a beszélgetés során emlékeztetett, hogy a politikai zsarolás eszközévé vált a létrehozott jogállamisági és kondicionalitási rendszer. 

Ha nem úgy viselkedsz, ahogy elvárják, akkor nem kapsz pénzt.

Majd úgy folytatta:

Ursula von der Leyen egyértelműen azt mondta, Magyarország a migrációs politika miatt nem kap pénzt. Magyarország a rendszerellenes politika miatt nem kap pénzt. Tehát ez politikai zsarolás. 


Orbán Viktor úgy látja, most olyan vezetőink vannak az Európai Unióban, akik "néhány saját maguk által kiválasztott nagy projekttel, mint például a zöldátmenet, az RFF-politika, a migráció, a háborúval és a szankciókkal mind megbuktak". 
 

Az Európai Unió jelenlegi vezetésének el kell mennie, és új vezetőkre van szükségünk

- mondta.