Karácsony Gergely újabb őrült terve: kitiltaná a tíz évnél régebbi autókat Budapestről

Karácsony Gergely, KarácsonyGergely, Dobrev Klára, DobrevKlára
Budapest, 2024. április 14. Karácsony Gergely főpolgármester és Dobrev Klára, a DK EP-képviselője a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyar Szocialista Párt (MSZP) és a Párbeszéd-Zöldek közös önkormányzati és európai parlamenti választási kampánynyitó rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2024. április 14-én. MTI/Máthé Zoltán
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A főpolgármester ismét magára öltötte a zöldálarcot, Szentkirályi Alexandra pedig leleplezte – írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Kiderült, hogy Karácsonyék a fővárosi autók csaknem kétharmadát nem tartják elég jónak a városhoz – mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje egy Facebook-videóban. Úgy folytatta: a főpolgármester kinevezte a klímaügynökség új vezetőjét, aki a régi barátja, Ámon Ada. A korábbi MSZP-s árnyékminiszter egy podcastben elmondta, 

azon dolgozik, hogy kitiltsa a tíz évnél régebbi autókat a városból.

Állítása szerint ez megoldható, és azon dolgoznak, hogy nulla kibocsátású zónákat hozzanak létre. Jelenleg csaknem négyszázezer tíz évnél régebbi autó jár a város utcáin a Belügyminisztérium adatai szerint. 

Ez az összes budapesti autónak a csaknem  kétharmada, ennyit tiltana ki a klímaügynökség vezetője Budapest bizonyos kerületeiből. 

A Fidesz–KDNP polgármester-jelöltje hozzátette: 

természetesen az autósok megkérdezése nélkül, ami felháborító! 

Tipikus balos tempó, átgondolatlan döntések, sötétzöld szempontok és tiltás. Karácsony Gergelyék nem érdemelnek még egy esélyt, változás kell Budapesten! – zárta a videót Szentkirályi Alexandra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK