Megtalálták az indonéziai földcsuszamlás utolsó két halálos áldozatának holttestét

Vágólapra másolva!
Megtalálták a szombaton éjjel az indonéziai Sulawesi szigeten történt földcsuszamlás utolsó két halálos áldozatának holttestét, ezzel 20-ra emelkedett a halottak száma.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, rengeteg ember meghalt egy földcsuszamlás miatt Indonéziában. Hétfőn a mentőcsapatok még két eltűntet kerestek.

A napok óta dolgozó mentőcsapatok kedden egy hároméves kislány és édesanyja holttestét ásták ki.

Az indonéz Országos Kereső- és Mentőhatóság (BASARNAS) által közreadott képen földcsuszamlás túlélőit keresik mentők és katonák az indonéziai Celebesz (Sulawesi) szigetén fekvő Tana Toraja körzetben 2024. április 15-én. MTI/EPA/BASARNAS

A mentést nehezítette, hogy a heves esőzésben a meredek, sáros hegyoldalon nem tudtak gépekkel eljutni a helyszínre, ezért kézi erővel, ásókkal szabadították ki az áldozatok testét. Gunardi Mundu helyi rendőrfőnök korábban elmondta: 

A környező hegyekből négy házra zúdult sárlavina szombat éjjel az özönvízszerű esőzés nyomán a Dél-Sulawesi tartományban fekvő Tana Toraja körzetben. Az egyik házban éppen családi ünnepséget tartottak, amikor a földcsuszamlás bekövetkezett.

Az indonéz Országos Kereső- és Mentőhatóság (BASARNAS) által közreadott képen földcsuszamlás áldozatainak kikészített zsákok az indonéziai Celebesz (Sulawesi) szigetén fekvő Tana Toraja körzetben 2024. április 15-én. MTI/EPA/BASARNAS

Vasárnap délutánig 18 holttestet találtak meg két településen, Makaléban és Dél-Makaléban. Két sérültet, köztük egy nyolcéves kislányt kórházba szállítottak. A túlélők utáni kutatásban többtucatnyi katona, rendőr és önkéntes vett részt.

A szezonális esőzések gyakran okoznak földcsuszamlásokat és árvizeket Indonéziában, ahol milliók élnek hegyvidéki területeken vagy termékeny ártereken.