Orbán Balázs: Szégyenletes módon viselkedett a brüsszeli baloldal

orbánbalázs, brüsszel
Orbán Balázs Brüsszelben beszélt a példátlan tettről.
Vágólapra másolva!
Szégyenletes módon viselkedett a brüsszeli baloldal, hogy megpróbálta ellehetetleníteni a békés, professzorok, kutatók, európai parlamenti képviselők részvételével szervezett Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát, ezzel minden morális alapját elveszítette, hogy valaha is jogállamiságról, emberi jogokról meg demokráciáról papoljon - jelentette ki a miniszterelnök politikai igazgatója Brüsszelben kedden.
Vágólapra másolva!

Orbán Balázs szerint a brüsszeli baloldal ezzel az akcióval szegénységi bizonyítványt állított ki. Hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is tud beszélni az eseményen. 

El tudjuk mondani a véleményünket, hogy bármilyen nyomásgyakorlással és ellehetetlenítéssel is próbálkoznak, mi nem fogjuk feladni a politikánkat. Arról is bizonyságot adtak, hogy miért van szükség egy más brüsszeli intézményi vezetésre, mivel a jelenlegivel nem lehet olyan eredményeket elérni, ami kielégíti az európai választópolgárok igényeit

 - jelentette ki. 

Jogi eljárás van folyamatban

Azzal kapcsolatban, hogy a brüsszeli Saint-Josse-ten-Noode önkormányzat polgármestere kedden végzést adott ki az Nemzeti Konzervativizmus Konferencia betiltásáról, Orbán Balázs elmondta: 

jogi eljárás van folyamatban, a döntés felülvizsgálatát kérték, emellett alternatív helyszíneket is mérlegelnek.

"Meglátjuk, milyen lehetőségek vannak, de Magyarországot nem lehet elhallgattatni" - tette hozzá. Emlékeztetett, hogy a CPAC konferencia érkezik Magyarországra, rengeteg nemzetközi vendéggel. 

Tulajdonképpen az egész előttünk álló kampányidőszak arról fog szólni, hogy elmondjuk mindenhol és mindenkinek, hogy miért van szükség Brüsszelben változásra, és miért a nemzeti konzervatív erők sikere, szövetsége az, ami meg tudja menteni Brüsszelt ettől a liberális baloldali tébolytól

- hangoztatta Orbán Balázs.

A kommunista időkben fordult elő ilyesmi

A Nemzeti Konzervativizmus Konferenciával kapcsolatban Gál Kinga elmondta, hogy a betiltása a kommunista időket idézi. Azokat nagyon rossz emlékeit hívja elő a kommunista éveknek, amikor úgy tudtak összegyűlni polgárok és polgári célokat megvitatni, hogy előtte bujkálni kellett vagy megtéveszteni Romániában a Securitate embereit - nyilatkozta az erdélyi származású politikus. Hozzátette: 

2024-ben az Európai Unió központjában, Brüsszelben betiltanak egy rendezvényt csak azért, mert a részvevők el akarják mondani, hogy fontosak nekik a nemzeti érdekek, a tagállami szuverenitás és a hagyományos keresztény értékek.  

"Ez is azt mutatja, hogy valami nagy baj van Nyugat-Európában, azok a marxista ideológiai alapok és eszközök köszönnek vissza, melyekről azt hittünk, hogy rég magunk mögött tudtunk" - emelte ki. Gál Kinga hangsúlyozta: 

a megfélemlítés nem működik, mi nemet fogunk mondani ezután is a háborúra, az illegális migrációra, a genderpropagandára.

Véleménye szerint lesz változás az uniós választások után, "mert véget kell venni az ideológiai háborúnak, a gondolatrendőrségnek".
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK