Vágólapra másolva!
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Mark Webber kínai produkciója bizonyította, hogy idén kevésbé fontos a pole pozíció.

Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke még a szezon előtt jelentette ki, hogy az új gumik miatt idén veszíthet jelentőségéből a pole pozíció. Ezt igazán a Kínai Nagydíj mutatta meg először, ahol Mark Webber a 18. rajtpozícióból száguldott előre a harmadik helyig.

Christian Horner, a Red Bull főnöke úgy látja, hogy a csapatnak át kellene gondolnia, hogy milyen stratégiával vág neki egy-egy hétvégének. "Megkérdőjeleződött a kvalifikáció értéke" - mondta Horner. "Az autók idén könnyedén előzgetik egymást, a régi és friss gumik között jelentős különbség van. Minden pályán át kell gondolnunk, hogy valójában mennyire fontos, hogy a rajtrács legelejére kerüljünk. Stratégáink megvizsgálják, hogyan kellene sakkoznunk egy-egy versenyen."

Idén a Pirelli-gumik gyorsabban kopnak, Horner szerint ezért a pilóták jobban járhatnak, ha a jó rajtpozíció feladásával, lágy gumikat tartalékolnak a versenyre. "Az időmérő passzolásával is eredményes lehet, ha friss gumik maradnak a verseny kulcsfontosságú pillanataira. Sokat kell előzni, hogy ez a taktika működjön, de Mark bizonyította, hogy meg lehet csinálni."