Vágólapra másolva!
Az olaszok állítólag nem csak Adrian Newey-t, hanem Andy Cowellt is szerették volna leigazolni. Briatore szerint azért nem tudják átcsábítani a mérnököket, mert nem Angliában van a központjuk.

Az olasz Autosprint szerint a Ferrari megpróbálta leigazolni a Mercedes motorprogramjának vezetőjét, Andy Cowellt, a brit szakember azonban nemet mondott az ajánlatra. A Ferrari az utóbbi időben több élcsapat neves mérnökeit próbálta átcsábítani Maranellóba, többek között a Red Bull főtervezőjét, Adrian Newey-t is. A hírek szerint évi 30 millió dolláros fizetést ajánlottak neki, ami a jelenlegi bérének több mint duplája lett volna, de Newey mégis hosszabbított a Red Bull-lal.

A Benetton és a Renault korábbi csapatfőnöke, Flavio Briatore úgy véli, nem véletlen, hogy a Ferrari nehezen tud új szakembereket szerződtetni. A legtöbb F1-es csapattal ellentétben ugyanis nem Angliában, hanem Olaszországban van a központjuk, ami Briatore szerint negatív tényező lehet több brit mérnök számára.

„A Ferrari nagy árat fizet a földrajzi helyzetéért – az F1-es világ központja nem Maranello, hanem Anglia” - mondta a Mix24 nevű olasz rádiócsatornának Briatore, aki szerint a Ferrarinál óriási átszervezésekre lenne szükség, ha újra sikeresek szeretnének lenni. Úgy gondolja, az istállónak érdemes lenne megfontolnia egy angliai bázis kiépítését.

„Nem arról van szó, hogy rossz embereket alkalmaznak, a szervezettel nagyobb problémák vannak” –tette hozzá az olasz, akiről korábban többször elterjedt, hogy ő lehet a Ferrari következő csapatfőnöke. „Pontosan tudjuk, kik a legjobb szakemberek, de őket nehéz Olaszországba csábítani.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!