A Red Bull a Ferrari után a Mercedest is el akarja kapni

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Német Nagydíj
Australian Formula 1 racer Daniel Ricciardo from Red Bull Racing drives during the qualifier on the Hockenheimring in Hockenheim, Germany, 30 July 2016. The German Grand Prix takes place on 31 July 2016. Photo: JAN WOITAS/dpa
Vágólapra másolva!
Lökést ad nekik, hogy a Német Nagydíjon Nico Rosberg nem tudott az autóik elé kerülni. Akadnak még pályák a versenynaptárban, amelyek nekik kedveznek.

A Mercedes lehengerlő formája mellett némi meglepetésre a Red Bull nyújtotta a legjobb teljesítményt a nyári szünetig az F1-ben. Christian Horner csapata a Német Nagydíjon 14 ponttal megelőzte a Ferrarit is, amely velük ellentétben futamot sem tudott nyerni az idén, a Red Bull azonban nem áll le, megpróbálja csökkenteni a lemaradását a Mercedeshez képest is.

„Akad még néhány helyszín a naptárban, amely remélhetőleg kedvező lesz számunkra, és az a célunk, hogy tovább csökkentsük a különbséget az elöl lévő Mercedesekhez képest” – nyilatkozta Horner. „Azt hiszem, (Németországban) átlagosan 0,3 másodperccel voltunk lassabbak náluk. Az elégedettségre ad okot, hogy a lágy gumival Nico (Rosberg) egyik pilótánkat sem tudta elkapni.”

Nagy feltűnést keltenek Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jan Woitas

A szezon jelenlegi szakaszában már az összes csapat a 2017-es autók fejlesztésével van elfoglalva, de a Red Bull főnöke szerint nem tettek le az idei évről sem. Bár a Renault a további motorfejlesztéseket elhalasztotta a 2017-es szezon első futamára, Horner bízik abban, hogy a jelenlegi csomagot is tudják még csiszolni, még jobb teljesítményt nyerhetnek ki az autóból.

A Red Bull csak a szezon második felére várta, hogy versenyképessé válnak, de Daniel Ricciardo sorban hozta a 4. helyeket az első futamokon is, Max Verstappen érkezése pedig lendületbe hozta a korábbi világbajnok együttest. Ricciardo és Verstappen két-két 2. helyet, dobogós pozíciókat, sőt a holland egy futamgyőzelmet is szállított, így megelőzték a Ferrarit a pontversenyben. Horner úgy véli, a formájuk a szünet után is megmaradhat.

Hamilton trónjára pályáznak? Forrás: AFP/Thomas Kienzle

„Mostanában elég biztató eredményeket értünk el” – mondta. „A nyári szünetig 30 pontos hátrányból 14 pont előnybe kerültünk a Ferrarihoz képest, egymástól eltérő karakterű pályákon nyújtottunk remek teljesítményt Ausztriától kezdve Silverstone-on át Budapestig, most pedig Németországban is. Ez négy nagyon különböző helyszín, ez szerintem jó előjel a szezon második felére.”

„Az embernek mindig előre kell tekintenie, sohasem nem hátra. Átlagosan 0,3 másodpercre vagyunk a Mercedestől a rövid és hosszú etapokon egyaránt. Most azon gondolkodunk, hogyan csökkentsük ezt még tovább, és ha sikerül, a pontok is jönnek majd.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!