Vágólapra másolva!
A McLaren Forma-1-es csapatfőnöke, Andrea Stella elárulta, mikor veti be a wokingi istálló az első komolyabb fejlesztési csomagját a 2024-es szezonban.

A wokingi csapat a tavalyi Forma-1-es idényt hátrányban kezdte, mivel nem tudták elérni az autó fejlesztési céljait. Aztán Ausztriában érkezett egy komolyabb fejlesztési csomag, amivel a McLaren jelentősen felforgatta a mezőnyt, és jókora meglepetést szolgáltatva a Red Bull egyik legnagyobb kiívója lett. A McLaren az idei szezonnak is azzal a céllal vágott neki, hogy képes lesz rendszeresen a dobogós helyekért, sőt, akár a győzelmekért is csatázni, a szezon első két futama azonban rávilágított, hogy a McLaren nemcsak a Red Bull-lal, de a Ferrarival szemben is lemaradásban van.

Lando Norris a csapat brit pilótája utalást tett rá, hogy a tavalyival ellentétben idén nem lesz nagyobb fejlesztési csomagja a McLarennek, legalábbis a közeljövőben biztosan nem. Norris szerint továbbra is vannak olyan területek, amiken dolgozniuk kell, ha tovább akarnak fejlődni. 

Lando Norris
Norris nem vár csodát a McLaren fejlesztéseitől
Fotó: AFP

"Van néhány apró dolog, amik itt-ott pár századot tudnak hozni nekünk” – nyilatkozta Norris, többek között a RacingNews365-nek.

A helyzet az, hogy ha van három-négy ilyen apró dolog, ami pár századot jelent, akkor már egy tizedről beszélünk, márpedig ha egy tizedről beszélünk, az már elég komoly előrelépést jelent, ilyeneket pedig mindenki eszközölni fog.”

A frissítések nem oldják meg a hiányosságokat

A McLaren jelenleg a harmadik helyen áll a konstruktőri világbajnokság tabelláján két kör után. A csapat legjobb eredményét Oscar Piastri érte el, miután negyedik lett a Szaúd-Arábiai Nagydíjon. Mivel a csapat továbbra is szeretne lendületben maradni, Norris szerint a tervezett fejlesztések nem feltétlenül fogják orvosolni az autó gyenge pontjait.

Lando Norris
Májusban érkezhet a McLaren első jelentősebb fejlesztési csomagja
Fotó: AFP

"Minden hétvégén hozhatunk kis dolgokat, amik kicsit könnyebbek vagy hatékonyabbak, ilyesmiket, de ezt minden más csapat csinálni fogja. Nyilván szeretnénk, ha a miénk még könnyebb, még hatékonyabb és ilyesmi lenne, de ezek nem azok a dolgok, amikkel a csapat a legnagyobb gyengeségeket oldaná meg, inkább ilyen háttérben folyó fejlesztések, amiktől kicsit gyorsabb lesz a kocsi.” 

Andrea Stella csapatfőnök ugyanakkor arról beszélt, hogy május első felében érkezhet az első jelentősebb fejlesztési csomag, amivel reményei szerint nagyot léphetnek előre a McLaren.

"Lesz néhány kisebb dolog Ausztráliában, és remélhetőleg Japánban, de ezek csak néhány ezredmásodpercet jelentenek majd. Aztán remélhetőleg még az évad első harmadában lesz egy jelentős fejlesztésünk. A hatodik vagy hetedik verseny környékén” - magyarázta a csapatfőnök.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.