Ecclestone pilótáját gyanúsítják az emberrablással

Forma-1, Bernie Ecclestone, Fabiana Flosi, Szingapúri Nagydíj 2014
(FILES) This file photo taken on September 18, 2014 in Sigapore shows Formula One boss Bernie Eccleston (L) and his wife, Fabiana Flosi. Aparecida Schunck Flosi Palmeira, mother-in-law of Formula One boss Bernie Ecclestone has been kidnapped for ransom in her home city of Sao Paulo. / AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA
Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone-nak és a felesége családjának dolgozott a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy elrabolta az F1 ügyvezetőjének anyósát. Helikopterpilóta volt.

Három férfit tartóztattak le a brazil rendőrök, azzal gyanúsítják őket, hogy részt vettek Bernie Ecclestone anyósának elrablásában. Aparecida Schunck több mint egy hétig volt fogságban, a brazil történelem legnagyobb összegű válságdíját követelték érte, de végül a rendőrség a nyomára bukkant, és kiszabadította.

A váltságdíjat nem fizették ki, és a rendőrség szerint lövések sem dördültek el az akció során. Elfogtak viszont két férfit, valamint hétfőn egy társukat is, akiket a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak. Egyikük, valószínűleg a terv kiötlője, Jorge Eurico da Silva helikopterpilótaként dolgozik, és Ecclestone-t, illetve feleségének családját is rendszeresen szállította.

Itt tartották fogva Ecclestone anyósát Forrás: Agęncia Estado/Copyright © Agęncia Estado. Todos os direitos reservados/Sergio Castro

Silvát azután fogták el, hogy lehallgatták a telefonját, miközben a két másik gyanúsítottal, Vitor Oliveira Amorimmal és David Vicente Azevedóval beszélgetett. Rejtekhelyüket ujjlenyomatok követésével és a térfigyelő kamerák felvételeinek segítségével találták meg, mivel sikerült kiszúrni, ahogy éppen autót cseréltek a menekülés során.

Helyi lapértesülés szerint a támadók kézbesítőnek adták ki magukat, mivel valószínűleg tudomást szereztek arról, hogy a 67 esztendős Schunck új bútorok szállítására vár. A túsz saját autójával menekültek el, de azt egy autópályán később hátra hagyták. Schunckot a brazíliai Sao Paulo egyik külvárosából, Interlagosból rabolták el, novemberben itt rendezik az F1-es futamot is.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!