Ismét medvetámadás történt Szlovákiában

Szlovákiában az elmúlt hetekben több medvetámadás is történt ( a kép illusztráció)
Fotó: DenesFeri
Vágólapra másolva!
Barnamedve támadt vasárnap két túrázóra a szlovákiai Polyána hegység természetvédelmi területén - közölte a SOPSR állami természetvédő szervezet szóvivője.
Vágólapra másolva!

Arcukon kezükön, illetve lábukon harapta meg áldozatait a felbőszült medve 


Az illetékes a TASR szlovák hírügynökségnek elmondta, hogy a két férfi lakott területen kívül letért a kijelölt túraösvényről. "Arcukon, kezükön, illetve lábukon szerzett sérülésekkel szállították őket helikopteren Besztercebánya kórházába" - nyilatkozta a szóvivő.
A szlovák mentőszolgálat később a Facebookon tette közzé, hogy a 49 és 39 éves férfiak eszméletüknél voltak szállítás közben. 

Európai barnamedve (Ursus arctos arctos)
Fotó:  Jean-noël Lafargue  / Wikimedia Commons

A besztercebányai kórház szerint az idősebb férfi több súlyos sérülést szenvedett, elsősorban az arcát kellett műteni. A fiatalabb férfi egy kevésbé súlyos vállsérüléssel úszta meg a támadást. Hivatalos adatok szerint Szlovákiában mintegy 1200 medve él a vadonban. Az emberek és a medvék együttélése ugyanakkor politikai kérdéssé is vált Szlovákiában. A jelenlegi pozsonyi kormány jelentős mértékben enyhíteni akarja a medvék kilövésének szigorú feltételeit.